Til innholdet

Nyheter

Efter katt-och-råtta-lek gav tjuven upp

Efter katt-och-råtta-lek gav tjuven upp

spårning

När en målerifirma upptäckte att två av deras färgsprutor hade blivit stulna kontaktade de GSGroup. Båda färgsprutorna hade installerats med spårsändare och man kunde tydligt se att de befann sig i en bil då koordinaterna ändrades konstant.

Hyrbil stals under uthyrning och återtogs efter polisjakt

Hyrbil stals under uthyrning och återtogs efter polisjakt

spårning

Mitt under snöstormen som överraskade Sverige i början av november kom en man in till en biluthyrare och bad att få hyra en bil pga att tåget han skulle åkt med var inställt. När bilen inte återlämnades kontaktade uthyraren GSGroup.

Vägsamverkan skall förebygga stölder och öka tryggheten längs vägarna.

I en enkätundersökning som Sveriges Åkeriföretag gjorde under hösten 2021 framgår det att många brott aldrig anmäls. Mörkertalet tros vara stort.

Ny GPS-spårningslösning utvecklad av GSGroup för lantbrukare

En ny GPS-spårningslösning utvecklad av GSGroup i nära dialog med dansk polis och branschorganisationen Danske Maskinstationer og Entreprenører syftar till att stävja vågen av stölder mot lantbrukare och maskinstationer.

Trängselskatt

Högsäsongen för trängselskatten börjar på måndag den 15 augusti, se vilka regler och undantag som påverka dig.

Bil stulen under pågående uthyrning

spårning

En Volvo XC40 P6 Recharge, till ett värde av 529 900 kr, stals under pågående uthyrning i Göteborg.

Bilstölder minskar i alla EU-länder, förutom i Sverige.

I EU förekom omkring 447 700 polisregistrerade bilstölder 2020, en minskning med 11 % jämfört med föregående år. 

INTERPOL beslagtog 1 185 fordon

En global polisinsats riktad mot handeln med stulna fordon har lett till att hundratals bilar, lastbilar och motorcyklar har återhämtats på bara två veckor.

Fick bilen stulen och återlämnad för andra gången

spårning

En av GSGroups kunder upptäckte en morgon att hennes Range Rover Sport 3.0 till ett värde av 800 000 kr hade blivit stulen. Detta var inte första gången vår kund blivit utsatt för stöld, 2016 fick hon en annan Range Rover stulen, men som återlämnades snabbt av GSGroups sökteam.

Stölderna ökar bland lantbrukare

I en rapport från Larmtjänst kan man läsa att antalet stulna entreprenadmaskiner slog rekord under 2021. Långa leveranstider, ökade råvarupriser, skenande dieselpriser, kriget i Ukraina och inflationen gör att många tror att stölderna kommer öka ännu mer under 2022.

Nästa