Til innholdet

Stulen Porsche Panamera i Sverige - återfunnen i Spanien

Uthyrningsavtalet för en splitter ny Porsche Panamera 4 E-hybrid visade sig vara allt annat än trevligt. Som tur var bilen utrustad med en spårningsenhet.

En av våra kunder i Sverige, ett biluthyrningsföretag, hyrde ut en Porsche Panamera 4 E-hybrid under en överenskommen period. När leasingperioden var över återlämnades inte bilen, och personen som leasat bilen gick inte att nå.


- Biluthyrningsföretaget kontaktade vår larmcentral som startade en sökning efter fordonet. Det fastställdes snabbt att bilen inte befann sig i Sverige utan hade färdats ur landet till Toledo i Spanien, säger Klas Wassberg, Sales Director Scandinavia, Recovery GSGroup.

Utmanande sökoperation

Sökandet efter den stulna Porschen skulle visa sig vara allt annat än enkelt.

- Det var tydligt att bilen förvarades i vad vi antar vara ett garage med dålig mobiltäckning, för signalerna vi mottog var svåra att spåra. Trots det satte vi spårningsenheten i övervakningsläge och etablerade en larmfunktion som skulle meddela oss om bilen var i rörelse, säger Wassberg.

Tålamod visade sig vara nyckeln.

- Efter några dagar fick vi ett larm; bilen var utanför garaget, och vi spårade bilens rörelser och kontaktade spanskpolis och bad om hjälp med att beslagta bilen. Polisen åkte ut och hittade bilen på den position vi angav för dem.

Spansk polis beslagtog bilen, och GSGroups sökteam kunde informera kunden om att bilen till ett värde av 115 000 euro hade hittats.

- Detta visar vad teknologin gör för oss i praktiken när det gäller bilstöld och återfinning av stulna fordon, verktyg och maskiner. Det understryker också vikten av samarbete mellan internationella polismyndigheter och privata säkerhetsföretag för att gripa brottslingar och återlämna stulna egendomar till deras rättmätiga ägare, säger Wassberg.