Til innholdet

Stulen Range Rover Sport hittad i parkeringsgarage

En stulen Range Rover Sport, värd 50 000 euro och från år 2015, återfanns i ett parkeringsgarage i Göteborg, tack vare insatsen från vårt engagerade sökteam och avancerad radioteknik.

Fordonet rapporterades stulet från Limhamn, och efter att ha tagit emot stöldrapporten, inledde sökteamet en operation för att lokalisera det stulna fordonet. Efter att ha analyserat datan, fastställde de att bilen hade kört norrut, vilket gav grunden för en omfattande sökning i området.

En utmanande operation

Sökningen visade sig dock vara utmanande då tjuvarna försökte dölja fordonet. Trots detta lyckades teamet, med hjälp av radioteknik, spåra bilen till ett garage utanför centrala Göteborg.

- När vi väl hade fastställt fordonets position kontaktade vi omedelbart polisen, som snabbt svarade på platsen. Efter att ha bekräftat upptäckten, beslagtogs den stulna Range Rovern av polisen för ytterligare tekniska undersökningar, säger Per Waldemar Simonsen, divisionschef för Fleet and Asset Tracking på GSGroup.

Den framgångsrika sökoperationen är ett bevis på avancerad tekniks växande betydelse i bekämpning av brott.

- Vi bevittnar konsekvent en katt-och-råtta-lek i dessa situationer. Tjuvar transporterar fordonen en ansenlig sträcka och gömmer dem så bra som möjligt för att testa om någon försöker hitta dem igen. Våra tre radioteknologier ger en unik möjlighet att söka över ett bredare område för att sedan avgränsa och ge en exakt plats. Vi är stolta över att återigen återhämta stulna föremål och tackar polisen för deras utmärkta samarbete, säger Simonsen.