Til innholdet

Samspel mellan tre radiotekniker ger oss ett försprång i jakten på stulna föremål

GSGroup tar ett stort steg framåt och förändrar spelplanen för spårning av stulna föremål med en trio av radiolösningar. Dessa tekniker, som alla är skräddarsydda för specifika behov, utgör en kraftfull verktygslåda i den pågående kampen mot stöld och kriminell verksamhet.

 

Teknikutvecklingen går snabbare än någonsin, och nu gäller det att ligga steget före dem som vill använda tekniken för att begå kriminella handlingar, säger divisionschef Per Waldemar Simonsen på GSGroup.  

För GSGroup har användningen av tre olika radioteknologier visat sig vara mycket effektiv mot bland annat jamming och fordons stöld där det handlar om att få tag på det stulna föremål så snabbt som möjligt.  

De olika radioteknikerna har mycket tydliga specialiteter. Den första vi använder klarar av att ge oss en position eller snarare ett område. Om du står i Finnmark är det bra att veta att det föremål du vill hitta finns längre söderut, till exempel i Vestfold och Telemark. Om du lägger till ytterligare en teknik kommer den att ge dig till exempel en parkeringsplats i Tønsberg. Sedan kommer den tredje och mest exakta tekniken in, denna tekniken är väldigt användbar i de fall man försökt gömma föremålet. Det finns ingen brist på kreativa lösningar som tjuvarna använder, säger Simonsen.  

Samarbete och sömlös integration 

Det som särskiljer detta avancerade spårningssystem är dess åtagande att anpassa spårningen av stulna föremål genom sömlös integration.  

Vi växlar enkelt mellan olika spårningsfunktioner och anpassar oss till de olika scenarierna. Denna samarbetsbaserade synergi maximerar effektiviteten hos de verktyg som finns till hands i kampen mot stöld och kriminell verksamhet. 

I takt med att dessa innovativa radiolösningar fortsätter att utvecklas och förfinas ser framtiden alltmer lovande ut för dem som vill skydda sina tillgångar.  

I denna ständiga kamp säkerställer det avancerade spårningssystemet att stulna föremål inte förblir förlorade länge, vilket ger privatpersoner och företag den säkerhet och sinnesro de förtjänar.

Relaterade nyheter