Til innholdet

GSGroups sökteam hittade stulna handverktyg till ett uppskattat värde av flera hundratusen.

Tre personer greps och polisen behövde hjälp av den danska räddningstjänsten för att ta hand om stöldgodsen.

När en av GSGroups spårningsteam började leta efter en stulen industrimaskin kunde de knappast föreställa sig att sökandet skulle leda till upptäckten av en liga som inriktat sig på dyra handverktyg.

Färgpumpen, som hade stulits från en byggarbetsplats kvällen innan, var utrustad med en dold spårningsenhet och GSGroups sökteam kunde se hur den förflyttades 140 kilometer - från Esbjerg och upp längs Jyllands västkust.

Signalen från spårningsenheten kunde lokaliseras till ett fristående hus, och sökteamet kunde bekräfta signalen, varefter den lokala polisen kontaktades.

Polisen genomför en husrannsakan på adressen

Inne i huset möttes de av en överraskande syn: den industrimaskin som hade lett sökgruppen till huset var omgiven av verktyg från andra stölder.

"Det fanns travar med elverktyg och trädgårdsredskap överallt. På bord, soffor och på hela golvet. Dewalt, Bosch och Makita är uppenbarligen märken som är mycket stöldbegärliga", säger Area Sales Manager, Sune Andersen från GSGroup.

Strax efter att polisen anlänt till adressen kör en skåpbil upp utanför huset och två män kliver ur. Tillsammans med kvinnan grips de och förs till polisstationen i Holstebro. Därefter tillkallades räddningstjänsten för att avlägsna de stora mängderna verktyg.

Rör sig om ett sexsiffrigt belopp

Värdet på verktygen har ännu inte bekräftats, men poliskommissarie Torben Ladefoged från lokalpolisen i Holstebro uppskattar till TV MIDTVEST att det rör sig om ett sexsiffrigt belopp.

"Det är verkligen enormt, och det är mycket sällsynt att vi ser så stora mängder", säger han.

Area Sales Manager Sune Andersen från GSGroup understryker än en gång att säkerhet KAN löna sig.

"Vi har en mycket hög återvinningsgrad, oavsett om vi talar om fordon, byggmaskiner, designmöbler eller verktyg. Med över 30 år i branschen vet vi att polisen är mycket villiga att hjälpa till att återfinna stöldgods".