Til innholdet

GSGroup levererar vägunderhåll i hela Europa

Flera kommuner och företag går vintern till mötes med teknologi från GSGroup.

November är känd som den sista höstmånaden, och det är många förberedelser inför vintern som nu görs. Några kommuner har redan känt närvaron av vinter, medan höststormarna fortfarande är vanligare i andra delar av landet. Oavsett årstid och vädertyp är förberedelserna viktiga, och här kan teknologin hjälpa oss.

Det finns många bra skäl till att ha ett vägunderhållningssytem, och lika många bra skäl att förvänta sig mycket av det system du väljer. Med många aktörer på marknaden kommer pris och funktionalitet att variera mycket, och det är upp till dig som kund att bestämma vilka funktioner som passar dig och ditt företag. Oavsett vad du letar efter finns det några saker som du bör ta i beaktning.

Ta reda på vad som är viktigt för dig och ditt företag

Som med det mesta man köper är det en bra utgångspunkt att ställa dig själv några frågor om syftet med det du köper. Ett system som används av många, vare sig det är i en kommun eller ett företag, bör vara enkelt och intuitivt. Funktionaliteten kan vara överlägsen, men om du måste spendera en vecka för att starta upp systemet och ha en manual med dig hela tiden är chansen att systemet kommer att skapa mer frustration och irritation än glädje bland de anställda.

Systemet bör också ha sömlös kommunikation så att det är lätt för både de som arbetar utanför och på kontoret att ha en översikt. Till exempel vid ett kraftigt snöfall är det viktigt att de kritiska punkterna först genomförs och att de som arbetar för att koordinera detta meddelas när jobbet är utfört. En sådan kontinuerlig uppdatering hjälper både den som utför arbetet och den som sitter på kontoret och har fullständig översikt. Inte minst gör det arbetet snabbt och effektivt.

Det faktum att systemet enkelt kan dokumentera och rapportera utfört arbete är också viktigt. Att ett arbete, vare sig det är snöplogning eller kantklippning, lätt kan dokumenteras och att de rapporter som genereras skapar mindre och inget merarbete är också en förutsättning. Det förenklar också efterkontrollen. Bra sökfunktioner och tillgång till information i rätt mappar innebär mindre tidsförbrukning och effektiviteten ökar.

Är det bråttom, är enkel inkallning av personal av stor vikt. Ett kraftigt snöfall eller underkylt regn kan snabbt orsaka en samhällsrisk om det sker olyckor och räddningstjänst inte kan rycka ut på nödsamtal.

GSGroup har utvecklat och tillhandahållt fordonshantering och väguderhållslösningar i nästan 30 år. Det ger oss en unik kunskap om både markanden och de utmaningar som ligger framför oss.

Om du har några frågor om vägunderhåll eller några av våra andra produkter är vi alltid redo att hjälpa till.

Ring +46855012465 eller sänd ett mail till info@gsgroup.se