Til innholdet

GSGroup expanderar i Tyskland

GSGroup öppnar ett nytt kontor i Hamburg för att möta den ökande efterfrågan från den viktiga transportmarknaden i norra Tyskland.

GSGroup från Sandefjord, Norge är ledande inom tjänster och system för mobila datafångstlösningar. Företaget har för närvarande en stabil tillväxt på den tyska marknaden och håller nu på att starta ett nytt kontor i Hamburg. Detta är mycket viktigt för att tillgodose den växande efterfrågan från den viktiga transportmarknaden i norra Europa.
Den tyska transportindustrin genomgår för närvarande en betydande digitaliserings- och automationsprocess. Det innebär att efterfrågan på digitala sensorer och datainsamlingsprodukter är stor. En enorm möjlighet för GSGroup, som är experter på området.
– Tyskarna uppskattar verkligen att vi har förvärvat vår expertis och erfarenhet genom att leverera högkvalitativa produkter och lösningar över tid. Vi får dessutom många positiva referenser från stora internationella kunder. Det ger centrala beslutsfattare självförtroende och vi tror att det är den främsta anledningen till den ökade aktivitetsnivån, säger Morten Berntsen, chef för projektförsäljning och affärsutveckling på GSGroup.

Specialkompetens

Det är företagets många lösningar för fleet management, temperaturkontroll, tillgångsspårning och andra transportrelaterade uppgifter som växer särskilt snabbt.
– Vi är stolta över att leverera marknadsledande produkter inom detta område. Vi utvecklar våra produkter i Norge, med stort fokus på användarupplevelse och kundnöjdhet. Alla våra produkter har en mycket hög precision och uppfyller de högsta branschstandarderna. Det innebär bland annat att vi levererar sensorer som är mycket tillförlitliga, en viktig faktor för övervakning av temperaturkänsliga områden. Det kan till exempel vara lastutrymmen för transport av livsmedel och läkemedel, säger Berntsen.

13 kontor och antalet växer stadigt

Från sitt nuvarande kontor i Dortmund har GSGroup funnits på den tyska marknaden i många år. Den här våren öppnar företaget det senaste i raden av kontor, i Hamburg, för att tillgodose den ökande efterfrågan från transportindustrin i Tyskland. Hamburgkontoret blir nummer 13 i ordningen – ett lyckotal!
– Tyskland är en viktig strategisk marknad för oss, och Hamburg är ett av de viktigaste transportnaven i Europa. Genom att etablera oss här kommer vi ännu närmare de många stora transport- och logistikföretagen i det här området, förklarar Berntsen.

Branschkunskap

Anselm Brackert, tidigare vd för Paul Günther GmbH, has har fått till uppgift att inrätta den nya organisationen.
– Med Brackert som ansvarig för etableringen av vårt Hamburgkontor har vi fått en mycket kompetent resurs med betydande erfarenhet inom transport- och logistikbranschen. Hans erfarenhet och nätverk inom denna sektor en viktig del av denna satsning, säger Berntsen.

Blickar framåt

Runt om i Europa växer mobil datafångst i betydelse för fler och fler företag och branscher. Nu är GSGroup väl rustat för fortsatt tillväxt.
– Vi verkar i en spännande och framåtblickande bransch och arbetar målmedvetet för att ligga steget före våra konkurrenter och utveckla nya produkter. Vårt tydliga mål är att växa ytterligare och visa vägen framåt, avslutar Berntsen.