Til innholdet

Effera och GSGroup ingår samarbete

 Ger GSGroups kunder tillgång till säkerhetsmodul för att motverka svartarbete.

Modulen ger bland annat översikt över vem som är och har varit på anläggningen för att uppfylla ny lagstiftning. Du checkar in och ut via appen och tar emot en lista på vilka i personalen som har vistats på anläggningen direkt på din mobil.

 År 2017 kom ett nytt krav på att alla byggprojekt ska ha en digital översikt över vem som till var tid är på arbetsplatsen. Kravet är utformat för att förbättra säkerheten och HMS, men också för att motverka svartarbete. Det har nyligen ingått ett samarbete som betyder att Effera personalliggare kan få en stor utbredning.

-Många av våra kunder har behov av personalliggare utöver de fälttjänster som vi tillhandahåller våra kunder. Vi är glada att finna bra partners som Effera som redan har en marknadsledande lösning för detta. Inledningsvis kommer vi att distribuera Effas lösning, säger försäljningschef för Handyman i GSGroup, Bjørn André Jakobsen.

Se redan möjligheter att utöka samarbetet.

 Kravet på en fullständig översikt över vem som är på arbetsplatsen till var tid har tidigare legat på byggherren, men nu har ansvaret flyttats till entreprenören.

- På sikt kommer vi att integrera lösningen in till vår befintliga produktplattform, och vi ser också andra områden där det är naturligt att utöka samarbetet med Effera, säger Jakobsen.

Med 210 anställda på 14 platser i 9 länder är GSGroup Europas ledande leverantör av avancerad sensorteknik. Sedan 1992 har företaget, med huvudkontor i Sandefjord, specialiserat sig på tjänster och system för datainsamling och applikationer. GSGroup har system för de flesta områden inom bygg och anläggning, men saknade en effektiv lösning för personalliggare. Därför var det naturligt att kontakta Effera.

- Ett nytt avtal gör att GSGroup kan erbjuda våra personalliggare till sina kunder. På så sätt kan kunderna få en effektiv översikt över vem som är på arbetsplatsen, säger affärsutvecklare Arild Nesheim i Effera.

GSGroup har under senare år köpt flera företag inom samma sektor. Bland varumärkena är Handyman, Smartday, Guard Systems, Paikannin.com, Care4All och MyFleet.