Til innholdet

Tjuvar fångades med GPS-spårning

Med hjälp av GSGroups sökteam lyckades Köpenhamnspolisen gripa två tjuvar, de står nu åtalade för grov stöld av grävmaskiner och andra entreprenadmaskiner till ett värde av 1,2 miljoner danska kronor.

Det gick inte riktigt som planerat för två tjuvar i Danmark tack vare GSGroup. Innan gripandet misstänkts dem för ett stort antal stölder på danska byggarbetsplatser.

Senast stal tjuvarna en Takeuchi TB216 minigrävare från en byggarbetsplats i Herlev. Vad de inte visste var att just den grävmaskinen var utrustad med spårningsutrustning från GSGroup.

Grävmaskinens ägare meddelade GSGroups larmcentral som genast påbörjade en sökning. Ett sökteam från GSGroup kunde snabbt spåra grävmaskinen till en adress i Havdrup nära Roskilde.

Polisen larmades till platsen som genomförde en husrannsakan i en lagerlokal, där påträffade man förutom den stulna maskinen, ytterligare entreprenadutrustning.

"Det är polisens uppfattning att dessa tjuvar är organiserade och har riktat in sig på byggarbetsplatser i Danmark, främst i Storköpenhamn, och det är med stor tillfredsställelse som vi har kunnat gripa dessa, och därmed sätta stopp för de två mäns verksamhet. Det är föremål av stor värde som till sin natur kan vara svåra att helt säkra mot stöld. Utöver det materiella värdet leder dessa stölder också ofta till förseningar i arbetet som utförs på byggarbetsplatserna" -Torben Henriksenvice, polisinspektör  på Special Investigation East (SEØ)/ Köpenhamnspolisen.

De båda männen är i åldrarna 35-40 år, polisen misstänker att de sedan november 2020 fram till gripandet har begått ett stort antal stölder i Danmark.