Til innholdet

Stulna bilar till ett värda av 200.000 EUR spårades/återfanns i gränsöverskridande sökning av GSGroup

I början av augusti bröt sig tjuvarna in i ägarens hus och stal nycklarna till en Porsche 911 och en Audi S8. Stölden ägde rum i Osby i södra Sverige.

GSGroup larmcentral startade omedelbart spårnings-arbetet efter att ha mottagit stöldanmälan från kunden. GSGroup har utfört sökoperationer som denna sedan 1992 och i detta fall som så många andra visade det att vår långa erfarenhet och vårt stora nätverk var avgörande. Bilstölder utförs ofta av organiserade brottslingar och det krävs specialtjänster för att stoppa dem.

GSGroup larmcentral fick de första signalerna norr om Stockholm. Den svenska polisen och GSGroup har ett nära samarbete och det blev tydligt att bilarna var på väg utomlands. Efter att ha analyserat signalerna och andra faktorer visste GSGroup att bilarna var på färjan från Sverige till Ventspils i Lettland.

GSGroup har ett utökat partnernätverk i hela Europa. Lettland är inget undantag. Vid denna tidpunkt hade GSGroup inte bara involverat svensk polis utan också lettisk polis och lettisk tull. GSGroup sök-team i Lettland samarbetade med polisen och tullen i Ventspils och strax efter att färjan hade nått hamnen fick de signaler från de stulna bilarna. En lastbil förklädd för att transportera mat drogs åt sidan. Lastbilen transporterade inte mat, utan istället två lyxbilar. 

Kunden fick tillbaka sina bilar till ett värde av 200 000 euro och försäkringsbolaget sparade en rejäl utbetalning.

 

Brottslingar letar alltid efter nya sätt att stjäla bilar och annan utrustning. Denna sökoperation, som många andra, visar att erfarenhet och kunskap är avgörande. Bara den ”svarta lådan” ensam skulle inte ha en chans i fall som detta. Det mänskliga sinnet och förmågan att dra slutsatser baserat på tillgänglig information är nyckelfaktorn. GSGroup har ännu en gång bevisat att vi har dessa färdigheter, vilket tar många år av erfarenhet att uppnå kommenterar Klas Wassberg.