Til innholdet

Spara pengar med en elektronisk körjournal

Med en elektronisk körjournal kan du enkelt dokumentera förares resor, underlätta företagsadministrationen, planera framtida resor, optimera tidsscheman, öka säkerheten på vägarna och samtidigt spara pengar.

Vad är en elektronisk körjournal?

Enkelt förklarat är en elektronisk körjournal en digital version av en traditionell pappersbaserad körjournal som används för att registrera och dokumentera en förarens körningar och fordonsanvändning. Den kan även användas för att automatiskt registrera data om förarens körning, såsom start- och stopptider, avstånd och destinationsadresser.

Förare kan vanligtvis använda en app eller en enhet som är ansluten till fordonet för att enkelt skapa och hantera en elektronisk körjournal. De flesta elektroniska körjournaler är också anpassade för att möta de olika kraven som gäller för olika länder och branscher.

Hur kan man spara pengar med en elektronisk körjournal?

  1. Skatteavdrag: En korrekt och detaljerad körjournal kan användas som underlag för att ansöka om skatteavdrag för tjänsteresor eller företagsresor.

  2. Skadereglering: Om det inträffar en olycka eller skada på fordonet kan en körjournal användas som bevis för att styrka att föraren var på en tjänsteresa eller arbetade för företaget vid tiden för olyckan. Det kan hjälpa till att påskynda skaderegleringsprocessen.

  3. Planering av rutter och tidsstyrning: Genom att dokumentera tidpunkter och rutter för resor kan en körjournal hjälpa till att planera framtidiga resor och optimera tidsscheman för effektivitet.

  4. Ökad säkerhet: Genom att ha en noggrann körjournal kan föraren öka medvetenheten om sin körning och därigenom förbättra säkerheten på vägarna, samt hålla nere självrisken. 

Relaterade nyheter