Til innholdet

Porsche Cayenne hittades genom samarbete mellan polis och GSGroup

Tjuvarna hann inte mer än ett par timmar på vägarna innan de greps

Tidigt en morgon får GSGroups sökteam ett samtal från den svenska polisen. En bil har stulits under natten och det är en desperat bilägare som nu ska ta upp jakten på tjuvarna. Bilen är en Porsche Cayenne, en bil värd miljontals kronor.

- "Vi har full förståelse för att det här är en desperat situation. Tillsammans med polisen går vi igenom den information vi har", säger chefen för sökteamet på GSGroup.

Genom kameraövervakning har polisen observerat bilen på två olika platser.  GSGroup vet att bilen är utrustad med spårsändare. De aktiverar enheten i bilen och får den första positionen. 

- Positionen visar oss att bilen befinner sig på riksväg 41, söder om Borås i Sverige. Kort därefter får GSGroups sökteam ett meddelande från spårsändaren om att bilen är i rörelse och på väg mot Kinna. När vi får information från enheten kontaktar vi polisen och ger dem information om bilens senaste position.

GSGroups sökteam och polisen håller kontakten och kort därefter har polisen stoppat bilen och gripit två personer. 

- "Det är alltid en bra känsla när stöldgods återfås. Vi vill berömma polisen för att de var så snabba på bollen. Utan dem hade tjuvarna lätt kunnat ta sig mycket längre geografiskt och kanske ut ur landet", säger chefen för GSGroups sökteam. 

Polisen kommer nu att genomföra en teknisk undersökning av bilen för att säkra bevis.