Til innholdet

Nyhetsbrev 02.22

Vi tittar tillbaka på hur allt började, vårt senaste fynd av en BMW X5 och så får ni bekanta er med vår Hanna.

Allt började på en finlandsbåt för 24 år sedan. 

Haveriinspektörsföreningen hade anordnat en konferens och jag var där för att tala om vikten av att ha båtlarm. Med på samma finlandsfärja befann sig en norrman som var intresserad av att etablera sitt bolag Guard System i Sverige. 

Affärsidén var att med ett eget plan kunna spåra stulen egendom. Via en specialfrekvens kunde planet när det befann sig på 10,000 fot finna föremål på 50 mils avstånd.

Att spåra tjuvar som stulit föremål för vad som ibland är miljonbelopp med ett eget privatplan lät för spännande för att inte hoppa på. 

 

Det första jag gjorde var att bjuda hela försäkringsbranschen till huvudkontoret i Sandefjord, där visade vi upp vår tjänst och alla var eniga om att detta skulle vi såklart lansera i Sverige. 

Kort efter den där konferensen på finlandsfärjan öppnade vi vårt första kontor i Stockholm.

Fortsättning följer.

Klas Wassberg
Buisness Unit Manager Sweden

En BMW X5 stals i Valbo och återfanns i Kosovo i samarbete mellan GSGroup och polis.

Läs mer 

Bara de senaste tio åren har GSGroup spårat stulna fordon och maskiner till ett värde på över 100 miljoner. Våra spårsändare är enkla att installera och ger dig tillgång till vår egen larmcentral 24/7. Spårsändarna är godkända av stöldskyddsföreningen (SSF) vilket kan påverka dina försäkringsförmåner positivt. 

Vad en av våra kunder säger: "För mig skulle det innebära en mindre katastrof ifall en eller flera av mina fordon blev stulna. Inte nog med att jag skulle behöva lägga en massa tid på att stå i telefonkö och fylla i blanketter osv till polis och försäkringsbolag. Tiden det kommer ta att få en ny bil / maskin i och med hur läget är i Europa våga jag inte tänka på. Därför har jag installerat spårsändare i mina maskiner och bilar, men det pratar man inte högt om, för då kanske tjuvarna vet att de skall leta extra på just mina fordon och då försvinner poängen" -kund vill vara anonym.

Läs mer

Hej Hanna! 

Hanna är Contract responsible här på GSGroup, på svenska betyder det att hon är kontraktsansvarig och har hand om allt som har med fakturering att göra. Kort och gott, om du undrar något gällande fakturor ring Hanna!

Innan Hanna började på GSGroup har hon b.la. jobbat som researcher på SVT och med logistik på Volvo. Detta har lett till att Hanna inte bara är stolt ägare av ett truckkörkort, hon har också varit en Ninja Turtle i tv-programmet På Spåret.

När Hanna inte svarar på era frågor gillar hon att träna OCR vilket står för obstacle course racing, tänk Tough Viking fast flera gånger i veckan. Vi andra på kontoret kommer stå vid sidan av och heja jättemycket på Hanna och hennes lag när hon skall springa just detta lopp i april. 

På fritiden gillar Hanna att laga mat, men helst inte i köket. Den godaste maten tillagas enligt Hanna på ett stormkök ute i naturen.