Til innholdet

Nyhetsbrev 01.22

Beräkningar från Visma e-conomic visar att hantverkares omsättning ökade under coronakrisen. Den senaste rapporten från The West Texas Intermediate (WTI), och mer.

Hej, och god fortsättning!

Lite sent att komma med detta nu i februari tänker du, men jag ville inte distrahera dig under din uppladdning inför 2022.

Jag gissar att vi på GSGroup inte är ensamma med att ha riktigt höga förväntningar på året vi har framför oss. För vår del talar vi inte bara om OS och VM, utan såklart om att GSGroup fyller 30 år i år. 
Detta skall vi såklart fira!

 

Vad vi önskar oss? Tackar som frågar.  Lägre bensinpriser och färre stölder står högt upp på önskelistan.

När vi summerade de senaste tolv månaderna fann vi tyvärr att båda slagit nya rekord. 

 

 

Klas Wassberg
Buisness Unit Manager Sweden

Beräkningar från Visma e-conomic visar att hantverkares omsättning ökade under coronakrisen. Samtidigt visar siffrorna att de hantverksföretag som digitaliserat alla administrativt tunga processer omsatte ca. 60 % mer per anställd än de som inte hade digitaliserat sin verksamhet. 

”Det har aldrig varit mer aktuellt än nu att låta sin verksamhet digitaliseras. Siffrorna talar för sig själv. Att ha frigjort resurser och tid för att kunna reagera snabbare och arbeta mer effektivt, har helt klart gett en konkurrensfördel" -Thomas Pedersen.

Vi har lösningarna för att digitalisera ditt företag.

Läs mer

Den senaste rapporten från The West Texas Intermediate (WTI) visar att priset på råolja nu är uppe i 88 USD per fat. Vilket innebär att priset enbart i januari stigit med 17%.

Med rekordhöga priser på olja gör varje sparad mil skillnad, både för ekonomin men även för miljön. - Få full insyn i när, var och hur dina fordon och din utrustning används i realtid.

Läs mer

Nyligen släppte Larmtjänst sin årliga rapport. Där konstaterade man att 2021 slagit rekord i "Ej återfunna traktorer och entreprenadmaskiner/redskap".

Vi kontaktade Fredrik Lindstedt på Larmtjänst för att höra hans analys av rapporten. Fredrik har tidigare arbetat 13år som polis, varav de 5 senaste som utredare på gränspolisen i Stockholm inom gruppen mot mobil och gränsöverskridande organiserad brottslighet.

I er rapport visar ni att av de 204 st maskinerna/redskapen som stals under 2021 återfanns enbart 29 st, fanns det någon röd tråd mellan de som återfanns? I princip alla maskiner var borta mindre än en vecka och de allra flesta avlystes samma dag som efterlysningen upprättades. Likadant är det med traktorerna. Den röda tråden är således att de maskiner som återfinns är borta väldigt kort tid. 

 Hur tror du att utvecklingen kommer att se ut 2022? Jag tror dessvärre inte att vi kommer se någon minskning av dessa tillgrepp. I takt med att restriktionerna i världen lättas så kommer resandet att tillta, och med det ett ökat inflöde av kriminella grupperingar från utlandet. Dessa grupperingar är historiskt de som stått för majoriteten av främst stölderna.

Vad tror du effekten skulle vara ifall en kund hade spårsändare, geo fence eller utrustningskontroll på sina traktorer och verktyg? Jag vet flera händelser där spårsändare lett till att inte bara den stulna maskinen påträffats. Där en stulen maskin påträffas finns det ofta flera. Det är dock viktigt att påpeka att en spårsändare i sig inte är någon garanti att stulet gods återfinns. Jag tror på en kombination av tydlig stöldmärkning, både synlig och dold, spårsändare, larm, belysning och samverkan mellan grannar.

Om ni vill höra mer, lyssna på Larmtjänstens podd