Til innholdet

Magnhild Agerup-Faxvaag är GSGroups nya COO och CFO

- Vill bidra till att GSGroup blir bäst i klassen när det gäller säkerhet, hållbarhet och jämställdhet.

GSGroup rekryterar en ny COO/CFO, Magnhild Agerup-Faxvaag, som tidigare varit med och byggt upp och lett Tietoevrys investeringar inom planering och byggande.

-Vi är mycket glada över att ha anställt Magnhild, det visar än en gång att GSGroup är en attraktiv arbetsgivare inom teknikområdet, säger VD Espen Ranvik.

Förutom att ha byggt upp och lett en av Tietoevrys avdelningar, samt haft flera olika chefsroller i samma företag, har Agerup-Faxvaag erfarenhet från Nordea Markets och Software Innovation.

- GSGroup har varit ett ledande företag inom Fleet and Asset Tracking samt Field Service Solutions under de senaste 30 åren, och har stora tillväxtambitioner för framtiden. Jag ser fram emot att bidra till att nå dessa mål, säger Magnhild.

 

Hård konkurrens på marknaden

Agerup-Faxvaag säger att det är teknikbranschen som sätter förutsättningarna för utvecklingen och att det är spännande tider för branschen som helhet.

- Möjligheterna inom IoT är gränslösa och jag tror att GSGroup har stor potential att bidra till, och att uppnå världens miljömål.

Ranvik menar att Magnhild redan har bidragit väsentligt till företaget och deras sätt att tänka.

- Vi är stolta över att ha en så begåvad kvinna i vår företagsledning. Det är alltid trevligt med nya influenser och här kommer kompetens, drivkraft och fokus på en hållbar framtid att vara hög, säger Ranvik.

Säkerhet, hållbarhet och jämställdhet

Agerup-Faxvaag gör ingen hemlighet av att konkurrensen är hård och säger att utvecklingstakten gör att man måste vara på hugget och se till att produkterna är attraktiva och konkurrenskraftiga.

- Generellt sett måste vi fokusera på säkerhet, hållbarhet och jämställdhet för att vara relevanta. Det ställs allt högre krav från myndigheter, kunder och leverantörer relaterat till detta, så här måste vi hålla oss i takt med tiden.

Agerup-Faxvaag säger att det finns flera faktorer som gjorde att hon bestämde sig för GSGroup.

- GSGroup har en stolt historia och har blivit en stor aktör inom Fleet and Asset Tracking och Field Service Solutions. Dessutom är det ett företag med stora tillväxtambitioner och med en mycket bra plattform för att lyckas.