google-site-verification=GzTZheKfkO5892By1TQMV9iKtpEpL63RbYNwJH_x-1A Til innholdet

Hyrbil stals under uthyrning och återtogs efter polisjakt

Mitt under snöstormen som överraskade Sverige i början av november kom en man in till en biluthyrare och bad att få hyra en bil pga att tåget han skulle åkt med var inställt. När bilen inte återlämnades kontaktade uthyraren GSGroup.

När GSGroups larmcentral lokaliserade bilen insåg de att personen som hyrt bilen inte hade för avsikt att lämna tillbaka den. Polis kontaktades och gavs koordinaterna för var bilen befann sig. 

Polisen insåg att bilen var i bruk och för att förhindra att bilen försvann ut ur landet skickades en polisbil direkt till platsen koordinaterna visade. Efter ett tag fick polisen syn på bilen och signalerade till föraren att stanna. Föraren valde istället att försöka köra ifrån polisen och polisen tvingades ta upp jakten.

Efter en stund kraschade föraren in i en annan bil och sedan in i en byggnad. Föraren lämnade bilen till fots och sprang in i en intilliggande skog och återfanns ej. 

Ingen skadades allvarligt i kraschen och bilen befinner sig nu på en verkstad. 

När vi kontaktar uthyraren är han tacksam för att han hade en spårsändare i bilen, men uppgiven.

- Det är tyvärr mycket vanligare idag att bilarna man hyr ut inte kommer tillbaka. Ibland räcker det med att ringa och tjata på kunden om att de skall lämna tillbaka bilen men ibland krävs det, som i detta fall, att kontakta GSGroup och polisen. Så skall det inte behöva vara.