Til innholdet

GSGroup levererar spårsändare till Posten Norge AS

GSGroup vann nyligen en upphandling och säkrade ett av de största IoT kontrakten i Norge.

Foto: Håvard Jørstad/Posten

- Det var en stor tillfredställelse när jag fick svaret ifrån Posten där de meddelade att vi hade vunnit upphandlingen säger sales manager Morgan Kittilsen i GSGroup.

Processen som startade 2017 initierades av Posten Norge, ett nordiskt post- och logistikföretag, för att hitta ett system för framtida utveckling och kostnadsbesparingar för organisationen. Försäljningschefen Morten Berntsen i GSGroup säger att det betyder mycket för företaget att säkra ett kontrakt av en sådan storlek.

- Affären är en utav de största IoT-kontrakten någonsin i Norge och visar att den tekniska utvecklingen i GSGroup är erkänd både nationellt och internationellt säger Berntsen.

Ledande europeisk leverantör

Kontraktet innebär en leverans av över 4000 enheter till containrar och släpvagnar. Posten Norge önskade en bättre överblick över de tusentals containrar som dagligen är i drift på vägarna.

- Posten Norge är en av nordens största logistikföretag med flera dotterbolag. Vi ville ha ett omfattande spårningssystem för våra objekt utan egen elförsörjning säger John Eckhoff, Posten Norge.

En utav Postens viktigaste krav för ett sådant system var sensorer med stor batterikapacitet, bra pris och flexibel teknik som ger en bra insikt över deras objekt.

- Med en applikation som passar både webb och mobil får Posten den totala insynen de önskar. Detta kommer att minska underhållskostnaderna för flera system och de har nu bara en leverantör vilket underlättar kommunikationen avsevärt säger Kittilsen.

 

GSGroup har haft en stark utveckling under de senaste åren med betydande tillväxt inom sin kärnverksamhet. Bland framgångarna har GSGroup levererat tekniken bakom Telenors satsning ”Smart arbetsdag” och levererat fleet management system till flera kommuner i Norge. Det senaste förvärvet var den danska sensortillverkaren Flextrack vilket stärker GSGroups ledande roll inom tillämpad sensorteknik.

- GSGroup är en leverantör som varit aktiva I sin bransch I 25 år vilket är en lång tid även på internationell nivå. Det är spännande och givande att vara en del av en organisation som älskar att lösa nya utmaningar med hjälp utav teknik säger Kittilsen.

Ett stolt ögonblick

Det första uppstartsmötet mellan parterna ägde rum den 12:e November. Kittilsen beskriver processen som noggrann och transparent och säger att Posten önskar komma igång så fort som möjligt.

- Det är roligt att leverera vår tjänst till en kund som ständig är under tillväxt och där våra produkter är högt efterfrågade. Faktum är att Postens vilja att få tjänsten levererad så snart som möjligt visar på att lösningen är rätt för dem och har ett syfte.

Vi har stor erfarenhet av stora projekt som detta. Posten är en professionell organisation så denna implementering bör gå bra säger Kittilsen som ser fram emot det framtida samarbetet.

- Det har varit ett imponerande arbete där resurser från alla hörn av företaget har samarbetat för att uppfylla de krav som ställdes. Idag är vi stolta meddelar Berntsen.

Om GSGroup

GSGroup är en utav de ledande europeiska leverantörerna av tjänster och lösningar för mobil datainsamling. Bolagets produktportfölj består av Handyman, Smartday, Guard Systems, Spotguard, Paikannin.com och MyFleet. Företaget grundades 1992 och förutom huvudkontoret som ligger i Sandefjord har GSGroup idag 13 andra kontor i 9 europeiska länder. GSGroup har även ett brett utbud av partners runt om i Europa. 2017 var ett rekordår för bolaget med en omsättning på nära 195 miljoner kronor.

Om Posten Norge

Posten Norge AS är ett nordiskt post och logistikföretag som utvecklar och levererar lösningar inom post, kommunikation och logistik. Bolaget har två stycken varumärken på marknaden, Posten och Bring.

Kontaktinformation

Espen Virik Ranvik
CEO, GSGroup

+ 47 22 00 40 00

John Eckhoff

Head of PR and communications, Posten Norge AS

+ 47 913 97 071