Til innholdet

GSGroup köper finska PPCT

PPCT trädde in på marknaden 2006 med lösningar för telematisk spårning av objekt och har sedan dess haft en stadig utveckling och organisk tillväxt.

PPCT trädde in på marknaden 2006 med lösningar för telematisk spårning av objekt och har sedan dess haft en stadig utveckling och organisk tillväxt. Med 20 anställda på huvudkontoret i Tammerfors samt försäljningskontor i Esbo och Åbo har företaget blivit en av de ledande aktörerna i service- och transportbranschen på den finska marknaden för telematiska fordonshanteringslösningar. PPCT hade en omsättning på 4 miljoner EUR 2015. GSGroup använder andra redovisningsprinciper än PPCT. Den justerade omsättningen ligger närmare 2,5 miljoner EUR för 2015 baserat på GSGroups princip och liknande siffror förväntas för 2016.

GSGroup finansierar köpet med egna medel och banklån. Det kommer inte att finnas något behov av att gå in med eget kapital.

-Vi har fört en dialog med ägaren och grundaren av PPCT, Aarre Sillanpää, de senaste månaderna. Processen har varit konstruktiv och positiv. Vi har fått ett gott intryck av ledningen och de tjänster PPCT erbjuder. Aarre kommer att fortsätta som vd för bolaget. PPCT har en gedigen kundbas med ett stort antal stora kunder med långsiktiga perspektiv. GSGroup förvärvar en portfölj med mer än 600 kunder, vilket kommer att ge ett rejält uppsving i vår finska verksamhet. Förvärvet bidrar till att stärka vår ledande position i Norden, säger Espen Virik Ranvik, vd för GSGroup.

-Jag är stolt och nöjd med den resa jag har tagit del av med PPCT. Företaget har byggts upp från grunden. Vi har framgångsrikt utvecklat produkter och tjänster i linje med våra kunders önskemål. Nu är PPCT en ledande aktör på den finska marknaden. Som en del av GSGroup, med ett bredare produktsortiment och närvaro i de andra nordiska länderna, är jag övertygad om att verksamheten kommer att fortsätta blomstra, säger Aarre Sillanpää, grundare och vd för PPCT.