Til innholdet

GSGroup förvärvar danska Care4all/Flextrack

GSGroup AS förvärvar 100 % av aktierna i Care4all ApS/Flextrack och stärker sin position som europeisk ledare inom avancerad sensorteknik och positioneringstjänster.

Care4all ApS och dess produktsegment Flextrack har sitt huvudkontor i Esbjerg, Danmark och genererade en total omsättning på runt 50 miljoner NOK 2017.

– Det är med ära och spänning vi meddelar detta förvärv. När Care4all/Flextrack nu blir en del av GSGroup stärker vi vår ledande position inom tillämpad sensorteknik avsevärt. Denna transaktion innebär ett viktigt strategiskt steg framåt och stärker GSGroups kapacitet att leverera avancerade lösningar för datainsamling. Vårt fokus kommer vara att bygga vidare på och förstärka det som har gjort Care4all och Flextrack framgångsrika. Företaget har goda relationer med sina kunder och sitt partnernätverk, och vi kommer att upprätthålla och utveckla dessa relationer ytterligare, säger Espen Virik Ranvik, vd för GSGroup.

Förvärvet innebär att Care4all får ett industriellt starkt ägar-och ledarskap som är redo att föra företaget till fortsatt framgång. Företagets vd och grundare, Jan Nørskov, fortsätter vara en del av företaget och kommer att spela en nyckelroll i utvecklingen av marknadsledande lösningar för våra kunder.

– Likheterna mellan våra organisationer är betydande och grunden till framgång blir tydlig genom de två företagens kultur och värderingar – en perfekt matchning. Dessutom har GSGroup kapacitet att utveckla Care4all, säkra befintliga relationer och erbjuda våra kunder och partner ett ännu bredare utbud. De kommer att uppleva att vi fortsätter utveckla och tillverka produkter av samma höga standard och kvalitet som alltid. Därför är jag mycket optimistisk inför framtiden, säger Jan Nørskov.

När förvärvet är klart kommer GSGroup att ha nära 210 anställda och förväntar sig en total omsättning på cirka 275 miljoner NOK (proforma) 2018. Företaget kommer att fortsätta genomföra sina tillväxtplaner genom strategiska förvärv kombinerat med organisk tillväxt inom alla affärsområden.

Om GSGroup


GSGroup AS är en av Europas ledande leverantörer av tjänster och system för insamling av mobildata. Vårt produktsortiment består för närvarande av varumärkena Handyman, Smartday, Guard Systems, Spotguard, Paikannin.com och MyFleet. Huvudkontoret ligger i Sandefjord i Norge, och företaget har totalt 13 kontor i 9 länder. GSGroup har även kontor i Oslo, Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Tallinn, Riga, Vilnius, Dortmund, Hamburg, Budapest, Tammerfors och Vanda. GSGroup avslutade ytterligare ett år med rekordhög tillväxt och en omsättning på över 20 miljoner euro 2017.

Om Care4all


Sedan starten 2003 har Care4all legat i framkant gällande innovation och gett kunderna den allra senaste spårningstekniken. Med utgångspunkt i en mångsidig kundbas med olika behov har företaget utvecklat ett unikt och fullständigt flexibelt spårningssystem som är lätt för alla att använda. Oavsett om målet är ökad personlig säkerhet, skydd av värdesaker, hantering av fordonsflottor eller driftsledning erbjuder Care4all en bred portfölj av Lommy-spårningsenheter och en programvarulösning med öppen källkod som kan anpassas för att uppfylla specifika krav och ge mervärde. Med ett brett sortiment av innovativa spårningsenheter, programvara med öppen källkod och högkvalitativ service kan Care4all uppfylla kraven från kunder i en rad olika branscher och sektorer över hela världen.