Til innholdet

Entreprenadmaskin med spårsändare hyrdes i Tyskland, stals i Belgien och återfanns i Ungern.

En av GSGroups kunder i Tyskland kontaktade vår larmcentral och meddelade att en grävmaskin av märket Takeuchi, till ett värde av 410 000 kr, hade blivit stulen.

Vår kund i Tyskland, som är en stor aktör inom uthyrningsbranschen av entreprenadmaskiner, hade hyrt ut maskinen till en branschkollega i Belgien. Det var av detta företag som en person i sin tur hade hyrt maskinen och sedan inte lämnat tillbaka den.

GSGroups larmcentral ser att entreprenadmaskinen lämnat Belgien och befinner sig i södra Ungern, på gränsen till Serbien. Man misstänker att maskinen är gömd inne i en byggnad, och vårt sökteam i Budapest skickas ut för att undersöka saken. När man kommer fram fastslås det att signalen kommer inifrån en privat lagerlokal som är omgärdat av ett högt staket.

Ungersk polis kontaktas och de anser att bevisen på att den stulna maskinen befinner sig inne i lokalen är så tunga att de godkänner en husrannsakan. Väl inne i lagerlokalen finner man den stulna Takeuchi TB225 och den återlämnas till sin tyska ägare.

GSGroup är Europas ledande leverantör av tjänster och lösningar för insamling av mobildata. Sedan 1992 har vi arbetat med att spåra och återfinna förlorade objekt och idag är vi en av Europas ledande leverantörer av sensorteknik.

Vårt huvudkontor ligger i Sandefjord. Vi har totalt 14 kontor på olika orter i 9 länder. Förutom i Sandefjord hittar du GSGroup-kontor i Oslo, Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Esbjerg, Tallinn, Riga, Vilnius, Dortmund, Hamburg, Budapest, Tammerfors och Vanda. GSGroup har också partner runt om i Europa.

Relaterade nyheter