Til innholdet

En Porsche på köpet

När polisen stoppade tjuvarna, tack vare GSGroups spårsändare, fann de inte bara den Porschen de letat efter, utan två.

GSGroups larmcentral fick in ett larm om att en Porsche Macan Turbo 2020, till ett värde av 870 000kr, stulits i Skåne.

Snabbt misstänkte man att bilen var på väg att lämna landet då spårsändaren visade att den befann sig vid färjeläget i Kapellskär där det går en färja mellan Sverige och Estland.

Både svensk och estnisk polis kontaktades då man insåg att nästa färja strax skulle avgå. Tack vare ett bra och långtgående samarbete mellan GSGroup och både svensk och utländsk polis beslöt man att när färjan nådde estnisk hamn skulle samtliga lastbilar stoppas och undersökas.

När tjuvarna sedan körde av färjan blev de gripna och lastbilen undersöktes. I lasten fann man inte bara den Porsche Macan Turbo som sökts, utan också en Porsche GT3 till ett värde av 1 760 000kr som inte hade en spårsändare installerad.

Vi kontaktade ägaren som tur i oturen fick tillbaka sin Porsche GT3, trots att den saknade spårsändare.

- Det hela började med att jag och min fru såg att vädret skulle vara fint den kommande helgen och beslöt oss för att åka till landet.

Vi har aldrig tidigare haft problem med inbrott eller liknande på vår gård. Varför vi varit så förskonade tror jag mycket beror på att det bara finns en enda in- och utfart som leder igenom hela gården. Sedan är det inte bara jag som har mitt bostadshus på gården, två av mina släktingar bor även här, och vi ser alltid till att någon är hemma.  

På söndagseftermiddagen när vi fortfarande var kvar nere på landet ringde polisen och frågade om jag var ägare till en Porsche GT3, jag svarade att ja det är jag, och när polisen sa att de hade hittat den på en lastbil i Estland trodde jag först inte på dem.

Jag ringde min släkting och bad honom gå och kolla om bilen stod kvar i garaget. Utanför garaget syntes inget tecken på inbrott, ingen dörr var uppbruten och inga fönster var krossade. Men inne i garaget stod ingen bil.

När vi kom hem insåg vi att de försiktigt pillat ut fönsterrutan i en av dörrarna, hoppat in genom hålet och sedan använt nödspärren för att öppna garageporten. Efter det måste bilen ha lastats på något släp och täckts för, annars hade nog någon kommit på dem när de sedan kört ut.

Hade inte polisen hittat min bil på samma lastbil som den med spårsändaren i sig hade det utan problem kunnat gå ytterligare en vecka innan jag skulle haft något ärende i det garaget och upptäckt att min bil var borta.

Jag är väldigt tacksam för att den andra Porscheägaren hade varit smart nog att installera en spårsändare från GSGroup, och att jag hade sådan tur denna gång.

När jag kontaktade mitt försäkringsbolag Länsförsäkringar fick jag även ett fantastiskt bemötande. Hur man går till väga när ens bil blivit stulen och befinner sig i ett annat land hade kunnat vara lite komplicerat. Men de sköter precis allt från att hämta hem den till att ta den till ett Porschecenter för genomgång och sedan kör de hem den till mig.

Jag kommer självklart införskaffa en spårsändare från GSGroup nu, för sådan här tur har man bara en gång.

Relaterade nyheter