Til innholdet

Best är bäst på läkemedelstransporter med sensorer från GSGroup

Best Transport är en stor aktör inom frakt av läkemedel i Sverige. För att läkemedlen inte ska försämras under transport finns det stränga krav på stabil temperatur i lastutrymmet. Därför har Best Transport installerat ett mobilt temperaturövervakningssystem från GSGroup.

Detta gör att Best Transport nu har full kontroll på lasten.

Kvalitetssäkrad temperaturövervakning från GSGroup

Jonas Wahlström är miljö- och kvalitetschef på Best. Det är han som har huvudansvaret för att alla läkemedelstransporter som företaget gör håller absolut högsta kvalitet. Wahlström är mycket nöjd med resultatet av temperaturövervakningssystemet från GSGroup.

– Den största fördelen för oss är att vi nu på ett mycket enkelt sätt får upp de uppgifter vi behöver för att säkerställa kvaliteten under transport. Det är oerhört viktigt både för oss och för våra kunder, och GSGroup har gjort det här jobbet betydligt enklare för oss, säger Wahlström.

Enkelt att justera temperaturen i lastutrymmet

Bests lastbilar är nu utrustade med mycket noggranna temperatursensorer. Dessa sensorer är installerade i lastutrymmena och uppfyller de stränga branschkraven GDP och SS-EN 12830:199.

Transportcentralen kan följa temperaturen under resans gång, och temperaturen i lastutrymmena sparas var femte minut. Vid en eventuell temperaturavvikelse skickas automatiskt ett meddelande till centralen.

– Övervakningen sker centralt, vilket gör att vi har full kontroll över hela fordonsflottan samtidigt. Om temperaturen skulle förändras i ett av lastutrymmena , blir föraren omedelbart tillsagd att justera temperaturen i lastutrymmet, förklarar Wahlström.

En prisvärd produkt av hög kvalitet

Det är mycket enkelt att installera de trådlösa sensorerna. En central enhet placeras först i hytten, och denna kommunicerar trådlöst med sensorerna i lastutrymmet. Lösningen från GSGroup får också bra betyg när det gäller pris jämfört med konkurrerande produkter.

– Sensorlösningen från GSGroup var den mest fördelaktiga för oss ekonomiskt av samtliga system som vi tittade på. Och nu när vi har använt systemet i mer än ett år kan vi säga att vi är mycket nöjda med det avtal som vi har ingått och med hur lösningen fungerar i den dagliga driften!

Ökning av antalet transportuppdrag

Det är mycket viktigt för Best Transport att ha hög trovärdighet som kvalitetsleverantör av transporttjänster. Speciellt inom frakt av läkemedel är detta en avgörande faktor för att behålla och utveckla bra, lojala kunder.

– GSGroups system har bra funktioner, är lätt att använda och har hög noggrannhet. GSGroup har också ett gott rykte på marknaden. Detta är viktigt för vår trovärdighet som logistikpartner. Vi har märkt en ökning av antalet transportuppdrag från våra befintliga kunder, och det är otroligt viktigt för oss på Best Transport, säger Wahlström avslutningsvis.

 

Om Best Transport:

Transportföretaget Best Transport grundades i Sverige för över 40 år sedan. Idag har de mer än 400 fordon som utför tiotusentals transportuppdrag varje vecka. Ett prioriterat område för Best Transport är transport av läkemedel.

Företaget har baser i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö, Växjö, Luleå, Oslo och Köpenhamn.